blackjack spelen

Het doel van Blackjack is om de bank (de dealer) te verslaan. Tijdens het spelen moet je dus proberen om dichter bij de 21 punten te komen dan de bank. Als je boven de 21 punten staat verlies je altijd, wat de bank op dat moment ook aan punten heeft.

De waarden van de kaarten zijn erg makkelijk te onthouden. Boer, Vrouw, Heer zijn 10 punten en de kaarten 2 t/m 10 hebben gewoon de waarde die zij aangeven. De aas is of 1 of 11 punten waard. Het ligt er namelijk welke waarde het dichtst de 21 benadert, zonder daar overheen te gaan. Als de dealer evenveel heeft als de spelers is de blackjack ronde geëindigd in een stand-off, oftewel gelijkspel. Als speler speel je individueel tegen de dealer. Blackjack speel je vrijwel altijd met open kaarten. Het is  enorm belangrijk dat je onthoudt wanneer je een kaart moet nemen. Vandaar dat we hier enkele tips geven over hoe je Blackjack spelen het beste aan kunt pakken.

Wanneer moet je passen of een kaart nemen tijdens blackjack ?

Je moet passen als je tijdens het spel 17 of meer punten in je hand hebt. De kans is namelijk ontzettend klein dat je nu nog een kaart kunt nemen zonder dat je de 21 passeert. Je kunt op dit moment maar het beste hopen dat de dealer een slechte hand heeft.

Dit geldt natuurlijk niet als je op dat moment een Aas in handen hebt! Want als je een Aas hebt, dan heb je een zogenoemde ‘soft total’. De Aas kan tellen als één of elf, en daarom vergt dat dus een andere strategie.

Heb je een 9 of lager, neem dan altijd een kaart. De kans dat je wint met zo’n lage hand is minimaal dus door een kaart te nemen vergroot je je kans om te winnen. Ook neem je met blackjack een kaart als je hand een totale waarde tussen de 10 en 16 heeft, maar doe dit zeker nooit als de open kaart van de dealer 6 of lager is. De meest gemaakte fout van spelers, is passen met een zachte 17, bestaande uit een Aas en een 6. Het is dan misschien wel verstandig om te passen bij een harde 17, maar een zachte 17 kan heel gemakkelijk nog meer worden. Denk je dat je het nu weet en ben je klaar om uit te spelen? Probeer het maar bij online Casino

 

Reacties uitgeschakeld voor blackjack spelen